Dh Company

cropped-LOGO-DH-BLANCO-2.png

 

DRAGEDIA

Sinopsi

Fluïdesa de gènere… també en termes de gènere teatral. Identitat i màscara, essència i volatilitat. 

Almax, Foxy i Frida es troben al camerino d’una atrotinada sala de festes. Unes es desmaquillen, les altres es maquillen. La seva transició́ d’home a dona serà també́ la que viurà̀ l’audiència, que transitarà̀ d’espectador d’una comèdia a espectador d’una tragèdia. O a l’inrevés. Tenim dret a volar més enllà d’aquest planeta/funda/ marc que ens ha tocat en sort? En un món cada cop més difícil de llegir, la dragqueen (una actualització́ de l’antic xaman) s’erigeix com una figura arquetípica que trascendeix els gèneres per dinamitar els tabús i els estereotips. Si l’estereotip estrangula i estanca, l’arquetip obre i fa circular, aireja.

Amb aquest espectacle ens volem plantejar: què, del que som, no podem deixar de ser? Què, del que som només uns instants, ens defineix del tot i per sempre?

Les substàncies que alteren la percepció sempre han estat una eina per trascendir el pla quotidià i contactar amb dimensions superiors on s’allotjaven déus i avantpassats protectors. 

Transplantades al món moden, quin és el paper de les drogues? Només el del gaudi, l’alienament, el no-compromís? A «Dragedia» no rebutgem parlar-ne, encarar-nos-hi, fer-ne broma i fer-ne i fer-ne poema. D’aquí que el nostre escenari gire, capgire, confongue, altere. Volem que l’espectador viatge. 

DURADA

90 min

GÈNERE

Teatre de text en castellà

PÚBLIC

A partir de 18 anys

Fitxa Artística

AUTOR
David Bo

DIRECCIÓ
Joan Guijarro

INTERPRETACIÓ
Lorenzo Marquina
Fitta Molina
Joan Guijarro

VESTUARI
Andrej Mikulasek

DISSENY D’IL·LUMINACIÓ
Xavier Latorre

ESCENOGRAFIA
Andrej Mikulasek

PRODUCCIÓ EXECUTIVA
Dh Company

 

 

 

 

Fitxa de l’espectacle

 

DATA I LLOC D’ESTRENA
11 de juny de  2023 a las  20h / L’Obrador, Espai de Creació de Deltebre

ESTAT
Disponible – En GIRA

MANAGEMENT
Joan Guijarro – Dh Company

AMB EL SUPORT DE:

Ens pots trobar a: