Dh Company

AMPOLINO

Història

AMPOLINO és un espectacle de Cabaret creat a mida per a la Festa del Mercat a la plaça d’Amposta, una festa de recreació històrica de principis de SXX que organitza l’Ajuntament d’Amposta des dels seus inicis a l’any 2008 per conmemorar el centenari del la concesió del títol de ciutat.  

Amb aquesta premisa i jugant en l’imaginari de que Amposta tinguès també un Cabaret de referencia a les Terres de l’Ebre com eren el Moulin rouge, els cabarets Berlinesos o el Molino a Barcelona, vam crear un Cabaret a mida, amb personatges  del terreno i a mig camí entre AMPOSTA i el MOLINO, així neix AMPOLINO.

Des del 2011 se programa durant els 3 dies de la festa a l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta, ocupant així un espai fixe i reconvertint per uns dies un dels teatres de la ciutat en un Cabaret d’època.

Son ja 9 anys i 9 les edicions diferents que tenim d’aquest Cabaret que cada any ens conta històries diferents segons l’efemèride de la festa. Aquest 2020 s’ha anulat l’edició pel COVID i en ella el nostre 10è Aniversari.

La festa es celebra tots els anys durant el tercer cap de setmana de Maig.

Previous
Next

AMPOLINO

Format

“AMPOLINO”, és un Cabaret d’època, fresc i molt divertit on el feedback i l’interacció amb el públic és constant. Els seus protagonistes son: Jaume l’Ampostí, Miquel lo Perellonenc, Lola, Coseret, Divax i Chantal.

Cada edició compta amb un guió original on es conten les aventures i desventures d’aquests personatges i d’algun que altre convidat.

Actors, ballarins, músics i acròbates formen part d’aquest cabaret on l’humor, la dansa, la música i el circ són el fil conductor.  

L’espectacle es desenvolupa en tres eixos principals: Els cabarets del món, la visió costumista dels personatges i el transformisme.

DURADA

120 min

GÈNERE

Cabaret

PÚBLIC

A partir de 16 anys

Edicions

 

  • 2011 - Lo cabaret del Grau
  • 2012 - Plomes i fantasmes
  • 2013 - Lo Catacrack
  • 2014 - Mitges de rejilla
  • 2015 - La primera pedra
  • 2016 - Sang d'artista
  • 2017 - Els bessons elèctrics
  • 2018 - La República Ampolina
  • 2019 - La Màquina del temps

 

 

Any 1908, un Ampostí i un Perellonenc funden la societat d'artistes de les Terres de l'Ebre. Amb l'ajuda del mestre Juan Suñé fan el seu somei realitat, tenir a Amposta un local nocturne i transgresor on mostrar els millors espectacles de cabaret de tota Europa. 

Funcions : 14 i 15 de Maig de 2011

 

 

 

 

Al cabaret del Grau passen coses molt extranyes. Jaume l'Ampostí i Miquel lo perellonenc tenen greus problemes amb la llum, però amb l'ajuda de Divax, buscaran una solució per a que el show pugue continuar.

 Funcions: del 18 al 20 de Maig de 2012

 

 

La crisi econòmica ha arribat al Cabaret del grau, 10 anys abans que als EEUU, en això hem sigut pioners, però Jaume l'Ampostí i Miquel lo perellonenc tenen problemes amb el banc i estan a punt de tancar el cabaret, així que decideixen montar un negoci alternatiu per poder pagar els deutes i no ser desallotjats. Podrà la Mel i la místela salvar-los del catacrack?

Funcions: 18 i 19 Maig de 2013

 

 

Els nostres AMPOLINOS patiran les conseqüències de la mala gestió que van tenir en moments de crisis. És per això, que a través de la denuncia d'un espectador, es veuen obligas a ingresar a la presó. Però estant dins tots els que han d'estar?

Prepare-us perque mai se sap d'on pot sonar la música

Funcions: 17 i 18 de Maig de 2014

 

 

L'AMPOLINO compleix 5 anys a escena i els nostres protagonistes estan a punt d'oferir un show especial per a celebrar-ho, però a Miquel lo perellonenc li han proposat un encarreg molt important, guardar la primera pedra del futur pont penjant de la ciutat. 

Funcions: Del 15 al 17 de Maig de 2015

 

 

Quan finalment l'AMPOLINO començava a remuntar desprès de 5 anys d'embolics, apareix un misterios assessí de mals artistes. No volem dir en això que haigue de venir a l'Ampolino...No patiu, no vindàr, o sí? 

El Cabaret d'aquest any serà terrorificament divertit

Funcions : 14 i 15 de Maig de 2016

 

 

Aquest any no només arribarà l'electricitat a Amposta, sinó un altre representant de la modernitat: el germà bessó del Perellonenc, afamat pintor de París. Buscarà la inspiració a la seva terra natal però el que trobarà seran embolics, tiros i polseguera. I molta, molta música! Acompanyeu-nos en aquesta nova edició del nostre entranyable cabaret ebrenc. 

Funcions: 20 i 21 de Maig de 2017

 

 

Una premonició farà que Miquel lo Perellonenc active juntament amb Jaume l’Ampostí un protocol de seguretat per garantir la unitat i l’harmonia a l’Ampolino. Una visita inesperada, però, capgirarà tots els plans i farà canviar el seu futur per a sempre. Un resum dels millors números musicals que han passat per l’Ampolino en aquests últims set anys de la Festa, on els protagonistes han sigut sempre; l’humor, la música, el circ, la dansa i el teatre. 

Funcions: 19 i 20 Maig de 2018

 

 

Venir a l’Ampolino és sempre un viatge en el temps. Enguany però, ho serà per partida doble! Rudolf Wells, l’inventor de la màquina del temps, no ha trobat millor lloc on quedar-se a peu que als dominis de Jaume l’Ampostí, Divax i Miquel lo Perellonenc.
Ells l’ajudaran, és clar, però també aprofitaran per treure’s unes pessetes de propina. Acompanya’ns un any més al cabaret més boig del barri del Grau!

Funcions: 18 i 19 de Maig de 2019

Fitxa Artística

AUTORS
David Bo, Joan Guijarro

DIRECCIÓ
Joan Guijarro

ELENCO HABITUAL
Marc Barberà, David Anguera, David Bo, Xuel Díaz, Lorenzo Marquina, Joan Guijarro, Marc Lapuerta, Anna Planell, Paula Tato, Anna Segalà, Nura Pinto, Anna Sagrera, Edu Lacueva, Joel Mesa, Raul Lorenzo.

COREOGRAFÍA
Marc Lapuerta

VESTUARI
Andrej Mikulasek

DISSENY IL.LUMINACIÓ I SO
Xavier Latorre

ESCENOGRAFIA
Andrej Mikulasek

PRODUCCIÓ
Dh Company

VIDEO
Jordi Allepuz

 

 

 

 

Fitxa de l’espectacle

 

DATA I LLOC D’ESTRENA
14 Maig de 2011   / Auditori de la Unió filharmònica d’Amposta

ESTAT
Disponible – En temporada durant la Festa del Mercat a la plaça d’Amposta

MANAGAMENT
Joan Guijarro – Dh Company

COL.LABORADORS HABITUALS
Circo Los, Circ Pistolet

AMB EL SUPORT DE


        

 

ca Català
X